Beemsteri muffiniretseptid

Muffinid lõhe ja Beemster Oranje juustuga

Koostisained 12 muffini valmistamiseks

Taigen:

200 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

250 g/ml piima, keefiri, hapukoort või maitsestamata jogurtit

50 ml tavalist toiduõli või 50 g sulatatud ja jahutatud võid

2 muna

1 tl soola

Natuke pipart

2 talisibulat (roheliste vartega mahedad sibulad)

1 punt värsket tilli

100 g viilutatud suitsulõhet

100 g Beemster Oranje juustu

Juustukuningate sinepikastet tilli ja meega

Puhasta sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks. Pane kaunistamiseks pisike peotäis kõrvale.

Loputa till ja tupsuta köögipaberiga kuivaks. Pane 12 tillilehekest kõrvale, ülejäänu haki peeneks.

Lõika pool lõhest väikesteks tükkideks, ülejäänud pool ribadeks.

Lõika juust väikesteks kuubikuteks.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kui kasutad pöördõhuga reziimi, kuumuta 180 kraadini.

Sega jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks. Sega piim (või mõni teine piimatoode, oleneb, mida otsustad kasutada), õli/või, munad, sool ja pipar omavahel kokku. Lisa sellele segule jahu, ratasteks lõigatud sibulad, kogu järelejäänud hakitud till (mitte 12 lehte, mille kõrvale panid), kuubikuteks lõigatud juust ja tükkideks hakitud lõhe. Sega kuni kõik on ühtlane ja kogu jahu on segunenud.

Vala segu muffinivormidesse nii, et umbes 2-3 mm jääks äärest puudu. Küpseta muffineid ahju keskosas umbes 20 minutit kuni pealispind on ilus kuldpruun. Lase jahtuda. Kaunista muffinid lõheribadega, nirista peale Juustukuningate sinepikastet tilli ja mega ning aseta kõige tippu üks tillileht.

Valmistusaeg: ettevalmistused 15 minutit ja küpsetamine 20-23 minutit

Üks muffin sisaldab kaloreid ca 180 kcal, valke ca 8 g, rasva ca 9 g, süsivesikuid ca 16 g


Muffinid salvei ja Beemster Royal juustuga

Koostisained 12 muffini valmistamiseks

Taigen:

200 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

250 g/ml piima, keefiri, hapukoort või maitsestamata jogurtit

50 ml tavalist toiduõli või 50 g sulatatud ja jahutatud võid

2 muna

1 tl soola

Natuke pipart

Lisaks:
3 keskmist porgandit

5 salvei oksakest

150 g Beemster Royal juustu

200 g hapukoort

Koori ja riivi porgandid. Pese salvei, jäta 3 oksakest dekoreerimiseks, ülejäänud peenesta hoolikalt. Lõika Beemster Royal juust 2 x 2 cm kuubikuteks.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kui kasutad pöördõhuga reziimi, kuumuta 180 kraadini.

Sega jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks. Sega piim (või mõni teine piimatoode, oleneb, mida otsustad kasutada), õli/või, munad, sool ja pipar omavahel kokku. Lisa sellele segule jahu, riivitud porgand (jäta pisut dekoreerimiseks) ja peenestatud salvei. Sega kuni kõik on ühtlane ja kogu jahu on segunenud.

Vala taigen muffinivormidesse, täites 3/4 vormidest. Vajuta juustukuubikud õrnalt taigna sisse nii, et juust on üleni taignaga kaetud. Küpseta ahju keskosas umbes 20 minutit. Kuumalt serveerides annab sulanud juustukiht eriti mõnusa maitsevarjundi!

Kaunista muffinid 1 tl hapukoore, riivitud porgandi ja salvei oksakestega.

Valmistusaeg: ettevalmistused 15 minutit ja küpsetamine 20-23 minutit

Üks muffin sisaldab kaloreid ca 210 kcal, valke ca 7 g, rasva ca19 g, süsivesikuid ca 14 g


Singimuffinid Beemster Vana ja Beemster X.O. juustuga

Koostisained 12 muffini valmistamiseks

Taigen:

200 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

250 g/ml piima, keefiri, hapukoort või maitsestamata jogurtit

50 ml tavalist toiduõli või 50 g sulatatud ja jahutatud võid

2 muna

1 tl soola

Natuke pipart

Lisaks:
100 g Beemster Vana juustu

50 g Beemster X.O. juustu

100 g suitsusinki

Maitserohelist

Riivi Beemster Vana ja X.O. juustud peene riiviga, hoides juustud eraldi. Paiguta küpsetusplaadile küpsetuspaber ja pane sinna teelusikaga 12 väikest kuhjakesest riivitud Beemster Vana juustu, kasutades umbes pool (50 g) selle juustu kogusest.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kui kasutad pöördõhuga reziimi, kuumuta 180 kraadini.

Sega jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks. Sega piim (või mõni teine piimatoode, oleneb, mida otsustad kasutada), õli/või, munad, sool ja pipar omavahel kokku. Lisa sellele segule jahu, 75 g peeneks tükeldatud suitsusinki ja ülejäänud osa riivitud Beemster Vana juustust. Sega kuni kõik on ühtlane ja kogu jahu on segunenud.

Vala segu muffinivormidesse nii, et umbes 2-3 mm jääks äärest puudu. Raputa peale riivitud Beemster X.O. juustu. Pane ahju nii muffinivormid kui ka teine ahjuplaat riivjuustu kuhjakestega. Küpseta neid koos 8 minutit ning eemalda siis riivjuustuga plaat ahjust. Lase riivjuustul jahtuda, et valmiksid juustukrõbedikud. Küpseta muffineid ahju keskosas veel umbes 12-17 minutit, kuni need on kuldpruunid. Lõike soojad muffinid pealt pisut lahti ning pista sisse jahutatud juustukrõbedik. Lõpuks kaunista muffinid järelejäänud 25 g singikuubikute ja maitserohelisega

Valmistusaeg: ettevalmistused 20 minutit ja küpsetamine 20-25 minutit

Üks muffin sisaldab kaloreid ca 180 kcal, valke ca 9 g, rasva ca10 g, süsivesikuid ca 13 g


Tomatimuffinid oliivide ja Beemsteri murujuustuga

Koostisained 12 muffini valmistamiseks

Taigen:

200 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

250 g/ml piima, keefiri, hapukoort või maitsestamata jogurtit

50 ml tavalist toiduõli või 50 g sulatatud ja jahutatud võid

2 muna

1 tl soola

Natuke pipart

Lisaks:
50 g päikesekuivatatud tomateid õlis

75 g musti kivideta oliive

50 g Beemsteri murujuustu või noort Gouda juustu

1 klaas (110 g) tomatikastet

6 kirsstomatit

Nõruta tomatid ja oliivid ning tükelda peeneks, hoides neid üksteisest eraldi.

Tükelda Beemsteri murujuust väikesteks tükkideks.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kui kasutad pöördõhuga reziimi, kuumuta 180 kraadini.

Sega jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks. Sega piim (või mõni teine piimatoode, oleneb, mida otsustad kasutada), õli/või, munad, sool ja pipar omavahel kokku. Lisa sellele segule jahu, peeneks tükeldatud tomatid, 40 g tükeldatud oliive ja juustutükid. Sega kuni kõik on ühtlane ja kogu jahu on segunenud.

Vala segu muffinivormidesse nii, et umbes 2-3 mm jääks äärest puudu. Küpseta muffineid ahju keskosas umbes 20 minutit kuni pealispind on ilus kuldpruun. Lase jahtuda.

Sega tomatikaste ülejäänud 35 g tükeldatud oliividega. Tõsta 1 tl saadud segu igale muffinile. Lisa igale muffinile kaunistuseks pool kirsstomatit.

Valmistusaeg: ettevalmistused 20 minutit ja küpsetamine 20-25 minutit

Üks muffin sisaldab kaloreid ca 180 kcal, valke ca 6 g, rasva ca10 g, süsivesikuid ca 16 g


Singimuffinid basiiliku ja Beemster murujuustuga

Koostisained 12 muffini valmistamiseks

Taigen:

200 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

250 g/ml piima, keefiri, hapukoort või maitsestamata jogurtit

50 ml tavalist toiduõli või 50 g sulatatud ja jahutatud võid

2 muna

1 tl soola

Natuke pipart

Lisaks:
1/2 potti basiiklikut või karulauku

100 g keedusinki (õhukesed viilud 2% rasvasisaldusega)

75 g Beemster murujuustu või noort Gouda juustu

Pese basiilik või karulauk ja kuivata. Pane mõned lehed kaunistamiseks kõrvale, ülejäänud haki peeneks. Lõika sink peeneteks ribadeks ja juust väikesteks kuubikuteks

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kui kasutad pöördõhuga reziimi, kuumuta 180 kraadini.

Sega jahu ja küpsetuspulber ühtlaseks. Sega piim (või mõni teine piimatoode, oleneb, mida otsustad kasutada), õli/või, munad, sool ja pipar omavahel kokku. Lisa sellele segule jahu, juustutükid, basiilik või karulauk ning 50 g sinki. Sega kuni kõik on ühtlane ja kogu jahu on segunenud.

Vala segu muffinivormidesse nii, et umbes 2-3 mm jääks äärest puudu. Küpseta muffineid ahju keskosas umbes 20 minutit kuni pealispind on ilus kuldpruun. Lase jahtuda. Kaunista muffinid ülejäänud singiribade ja maitserohelisega.

Valmistusaeg: ettevalmistused 15 minutit ja küpsetamine 20-25 minutit

Üks muffin sisaldab kaloreid ca 160 kcal, valke ca 8 g, rasva ca 9 g, süsivesikuid ca 13 g