Teté de Moine/ Mungapea juust 1/2 kera
27,00 €
(59.95 eur/kg)
Saadaval
SKU
Teté de Moine/ Mungapea juust 1/2 kera
LAI VALIK
juustud ja tarvikud
ANNAME MAITSTA
proovi enne ostmist
HEAD NÕUANDED
juustutarkused
ÕIGE JUUSTUPABER
juust säilib kaua
Üksikasjad
Seda Šveitsi toorlehmapiimast valmistatud juustu nimetatakse ka mungapea juustuks.
Jura mäestikus, Bellelay kloostris, hakkasid mungad seda juustu tootma rohkem kui kaheksa sajandit tagasi, teadaolevalt 1192. Vanim kirjeldus juustust 1682. aastast.
18. sajandil anti vastavalt munkade arvule kloostri lattu varudesse iga munga pea kohta tükike juustu. Sellest ilmselt ka juustu nimetus "mungapea".
Juustu valmistatakse kõrge kvaliteediga rasvasest(suvisest koorimata piimast) ürdilõhnalisest piimast.
Tänapäeval on juustul AOP sertifikaat, mis tagab kõrge kvaliteedi ja kontrolli all oleva tootmise.
Juustu eksporditakse tänapäeval 45 riiki
Juustu lõikamiseks kasutatakse spetsiaalset lõikurit, mis võimaldab lõigata kukeseene kujulisi rosette ja toob esile parimad lõhna- ja maitseomadused.
Juust on täidlase maitse ja vürtsika aroomiga, veidi kleepuva struktuuriga pressitud juust.
Naudi cherry, kuiva valge veini või täidlase punase veiniga.
Juustu kõrvale võib pakkuda ka värsket leiba, kreeka pähkleid, viinamarju. Soovi korral raputa juustule peale pipart.
Koostisosad:
toorlehmmapiim, piimhappebakterid, sool, laap.
Toiteväärtus 100g kohta:
Energia 1750kJ/419kcal
Rasv 33g, millest küllastunud rasvhappeid 20g
Süsivesikuid alla 0.1g
Suhkur alla 0.1g
Valk 25g
Sool 1.9g
Allergeenid: piimavalk, laktoos
Säilitada temperatuuril 2-7C
Lisainfo
Kaal (g) | 0.45 |
---|---|
Piima tüüp | Lehmapiim |
Toor- või pastöriseeritud piim | Toorpiim |
Juustu tüüp | Lisandita juust |
Vanus | Küps juust (kuni 4 kuud) |
Riik | Šveits |