The world’s best cheese Vermeer® now in Juustukuningad shops!

Reedel, 22. märtsil saabub meie Tallinna poodidesse (esmaspäevast, 25. märtsist ka Tartu poodi) prestiižsel juustuvõistlusel esikoha võitnud Hollandi juust Vermeer® “A Dutch Masterpiece”. Lisaks maailma parimaks tunnistatud maitsele, on selle küpse Gouda juustu eripäraks keskmisest väiksem soola- ja rasvasisaldus. Vermeer juustu valmimisaeg on 22 nädalat.

Maailma parima juustu tootja “Royal Friesland Campina” on auväärse tiitli koju toonud ka varem, 2004. aastal tunnistati võitjaks nende toodetud Gouda juust “Rembrandt Extra Aged”.

Juustude maailmameistrivõistlus “The World Championship Cheese Contest” toimub iga kahe aasta tagant Madisonis, Wisconsinis. Seekordsel konkursil osales 2503 juustu, mis jaotati 82 kategooriasse sõltuvalt nende maitsest, tekstuurist ja värvusest. Hollandi Gouda juustu Vermeer järel 2012. aasta paremuselt teise ja kolmanda koha võitsid sel korral šveitsi juustud.
Parimate juustude järjestuse otsustanud žüriisse oli kutsutud 40 juustueksperti, kes esindasid 17 erinevat rahvust.

Lisainfo juustude maailmameistrivõistluste kohta: www.worldchampioncheese.org

Maailma parimat juustu on võimalik Juustukuningate poodides maitsta ja osta seni kuni kaupa jätkub. Nii nagu Juustukuningates ikka, on ka maailma parima juustu kilohind väga sõbralik, vaid 19,95 eurot. Tere tulemast!